Mini-roparun 2017 voor basisscholen op Goeree-Overflakkee
maandag, 20 februari 2017 00:20

De mini-roparun is een sponsorloop van de leerlingen van een aantal basisscholen op Goeree-Overflakkee waarbij de opbrengst bestemd is voor het goede doel van de Roparun: Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

 

Calando krijgt bijvoorbeeld bijna elk jaar een bijdrage van de Roparun. Bij de echte Roparun lopen 300  teams, waaronder twee teams (158 en 159) van de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners, de naam van de Roparunteams van de AV Flakkee. Teams lopen van Parijs naar Rotterdam of van Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit gaat via allerlei acties, en een van die acties is de mini-roparun. De mini-roparun wordt in samenwerking met de basisscholen en de csgm Prins Maurits georganiseerd door leden van de twee Roparunteams. Enige leden zullen bij elke mini-roparun aanwezig zijn. De leerlingen van de Prins Maurits verzorgen de begeleiding in het kader van hun burgerschapsstage.


Mini-roparun

De Mini-Roparun is een kleine imitatie van de echte Roparun. Er is een parcours in de buurt van de school uitgezet met een drinkpost, een stempelpost en na afloop een verzorgingspost. Tijdens en na het lopen komen de kinderen dus niets tekort. Na afloop krijgen ze een mooi certificaat met daarop de geleverde prestatie. De kinderen moeten zoveel mogelijk gesponsord worden voor hun prestatie. Dit gaat als volgt in zijn werk:
De mini-loper moet in 10 minuten zoveel mogelijk rondjes van 100 meter afleggen op een parcours bij de school. De mini-loper gaat daarvoor op zoek naar sponsors. De sponsor geeft op een inschrijfformulier aan voor hoeveel geld hij een ronde van 100 m. wil sponsoren. Hij kan ook een vast bedrag sponsoren. Na afloop gaan de mini-lopers met hun stempelkaart als bewijs langs bij de sponsors om het sponsorgeld te innen.


Publiek

Net als bij de echte Roparun is het leuk als er publiek (ouders) langs de kant staan om de deelnemers aan te moedigen. Houd daarom voor verdere informatie en het juiste tijdstip de nieuwsbrieven van de scholen goed in de gaten. Bezoek ook deze website voor informatie over de Roparun en de mini-roparun en misschien een leuke foto van uw kind.


Data mini-roparuns voor basischolen

Elk jaar doen er weer een aantal scholen op Goeree Overflakkee mee. Dit jaar zijn dat :

30 maart: Zomerland - Stellendam
5 april    : Startblok – Oude Tonge
12 april  : De Pannebakker – Nieuwe Tonge
13 april  : Stellegors - Stellendam
21 april  : Bosseschool - Sommelsdijk