Leerlingen JC Van Gent school lopen 1600 euro bijeen voor de Roparun
zaterdag, 21 mei 2016 10:00

Op vrijdag 22 april werd op de JC Van Gentschool in Sommelsdijk de Mini-Roparun gelopen als onderdeel van de Koningsspelen. Drie weken later kon directeur Jeroen Appel de cheque met de opbrengst overhandigen: De leerlingen haalden het geweldige bedrag van 1600 euro op voor de Roparun!


Op vrijdag 22 april werden op basisscholen op heel Goeree Overflakkee Koningsspelen gehouden. Eén van de onderdelen op de spelen van de JC Van Gentschool in Sommelsdijk was de Mini-Roparun. Met deze sponsorloop, georganiseerd door de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners, haalden de leerlingen geld op voor het goede doel: De zorg voor mensen met kanker. Dat ze goed hadden gelopen en prima sponsors hadden bleek op 13 mei toen Jura van Zwoll namens het team een cheque in ontvangst mocht nemen van directeur Jeroen Appel van liefst 1600 euro.

Inleiding
De Mini-Roparun wordt elk jaar georganiseerd door de twee Roparun teams van AV Flakkee (team 158 en 159, de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners). Leden van de Roparun teams maken op de basisscholen een parcours en bootsen daarmee de echte Roparun na. Leerlingen van de Csg Prins Maurits helpen de organisatie. Dit doen zij in het kader van hun burgerschapsstage. De basisschoolleerlingen moeten in tien minuten zoveel mogelijk rondjes lopen en hebben daarvoor sponsors gezocht.

De Mini-Roparun op de JC Van Gent School
Op 22 april was het dan zover: de leerlingen van de JC Van Gent school hadden hun Mini-Roparun. Er was een prachtig parcours rondom de school uitgezet met twee stempelposten, een drinkpost, spandoeken en uiteraard een start- en finishdoek. Voor de start was er een gezamenlijke warming-up met muziek op het schoolplein. Daarna kon het spektakel beginnen. Elke groep moest volgens een strak schema 10 minuten hardlopen. Begonnen werd met groep 8, daarna kwamen alle leerlingen vanaf groep 3 aan de beurt. Herbert Kunst en Marian van het Roparun team hadden de leiding en de leerlingen van de Prins Maurits bemanden de posten.

De leerlingen stonden zenuwachtig in hun sportkleren achter de startstreep. Aangemoedigd door het publiek (ouders, oma’s, opa’s, vrienden en bekenden) en de meesters en de juffen vlogen de leerlingen uit de startblokken richting de eerst stempelpost. Daar was het dringen geblazen: snel stempelen en weer verder. Gelukkig kwam dan de drinkpost in zicht, waar men even kon uithijgen en wat kon drinken. Sommigen gingen hard door en anderen moesten af en toe een stukje wandelen, maar iedereen haalde, soms een beetje moe, de eindstreep. Daar kreeg men wat te drinken en als herinnering een loopcertificaat met de gelopen afstand erop. Alle leerlingen leverden, aangemoedigd door het publiek, een geweldige prestatie en haalden daarmee 1600 euro voor de Roparun op.

Roparun 2016
In het Pinksterweekend van 15 en 16 mei werd voor de 25e keer de Roparun gelopen. In deze jubileumeditie liep een recordaantal van 333 teams van Parijs of Hamburg naar Rotterdam om daarmee geld in te zamelen voor het goede doel. Ook dit jaar liepen er 3 teams van Goeree-Overflakkee mee: De Vrienden van Flakkee en 2 teams van de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners. Alle 3 de teams haalden de eindstreep van deze zware tocht. De opbrengst van de teams zal in de komende weken bekend worden. Op vrijdag 3 juni zal tijdens de Roparun slotavond de totale opbrengst van 2016 bekend gemaakt worden.