Collecte t.b.v. de Roparun op Goeree Overflakkee wordt dit jaar gelopen van 29 maart t/m 2 april
donderdag, 24 maart 2016 21:30

Van 29 maart t/m 2 april is de jaarlijkse collecteweek van de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners, waarin het team zo veel mogelijk geld probeert in te zamelen t.b.v. de Roparun. Die week zal van Ooltgensplaat tot Ouddorp gecollecteerd worden ten bate van de goede doelen van de Roparun.

Collecte
Vorig jaar bracht de collecte 12.316,00 euro op. De Roparunners van AV Flakkee hopen ook dit jaar dit geweldige bedrag met uw steun op te kunnen halen. Hiervoor gaat het team met meer dan 50 vrijwilligers het eiland over.
Dinsdagavond 29 maart starten wij met de collecte in Stad a/h Haringvliet en Ooltgensplaat. Woensdagavond komen wij in Stellendam, donderdagavond in den Bommel en vrijdagavond in Goedereede. Zaterdag 2 april kunt u ons verwachten in Middelharnis/Sommelsdijk en Ouddorp. In de dorpen Melissant, Dirksland, Herkingen, Oude-tonge, Nieuwe Tonge en Achthuizen wordt in de tussenliggende dagen gecollecteerd.

Roparun
De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer die start in Parijs en Hamburg en finisht in Rotterdam. Hierbij leveren de deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden togevoegd aan het leven.

CBF keurmerk
De stichting Roparun is sinds 2006 in het bezit van het CBF keurmerk. Het keurmerk, dat uitgegeven wordt door het Centraal Bureau Fondsenwerving, wordt alleen toegekend als er aan strenge criteria wordt voldaan. U kunt er dus op vertrouwen dat er verantwoord wordt omgaan met uw gift aan de Roparun!

Opbrengst
Vorig jaar brachten de  deelnemende teams aan de Roparun 5 miljoen euro bij elkaar voor zorg aan mensen met kanker. De teams van de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners hebben hieraan € 41.500,00 kunnen bijdragen. De doelen van de Roparun worden ieder jaar vastgesteld. Op www.roparun.nl is de volledige lijst te vinden.

Wilt u op de hoogte blijven van de acties van de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners? Of bent u benieuwd naar de opbrengst van de collecte? Kijk dan regelmatig op deze website of bezoek de Facebook pagina www.facebook.com/roparunflakkee.