Eerste mini-Roparun van 2015 bij CNS Zomerland Stellendam een groot succes
dinsdag, 14 april 2015 22:10

Zoals ieder jaar organiseren de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners mini-roparuns voor basisscholen op Goeree-Overflakkee. Op maandag 13 april was de eerste mini-roparun van 2015 bij basisschool CNS Zomerland in Stellendam. Mede door het mooie voorjaarsweer werd het een geslaagde dag.

De mini-roparun is een sponsorloop van de leerlingen van een aantal basisscholen op Goeree-Overflakkee waarbij de opbrengst bestemd is voor de Roparun, de stichting met het motto: Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

In de afgelopen jaren hebben o.a. het Roparun Hospice Calando en de Oncologieafdeling van Ziekenhuis Dirksland een bijdrage van de Roparun mogen ontvangen. Bij de echte Roparun lopen 325 teams mee, waaronder twee teams (158 en 159) van de Tieleman Keukens - N.Mijnders Runners, de naam van de Roparunteams van AV Flakkee. Beide teams lopen dit jaar van Parijs naar Rotterdam (525 km) om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit gaat via allerlei acties en een van die acties is de mini-Roparun.

De mini-roparun wordt in samenwerking met de basisscholen en de christelijke scholengemeenschap Prins Maurits uit Middelharnis georganiseerd door leden van de twee Roparunteams. Enige leden zullen bij elke mini-roparun aanwezig zijn. De leerlingen van de Prins Maurits verzorgen de begeleiding in het kader van hun burgerschapsstage.

De data van de volgende mini-roparuns zijn:
22 april : aanvang 8.45 uur Startblok - Oude Tonge
24 april : aanvang 9.40  uur  Bosseschool – Middelharnis
12 mei  : aanvang 9.00 uur Pannebakker – Nieuwe Tonge
13 mei  : aanvang 9.00 uur De Westhoek - Ouddorp