Mooie Roparun voor beide teams van de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners
dinsdag, 17 juni 2014 22:30

In het afgelopen Pinksterweekend liepen de 2 teams van de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners mee met de Roparun. Beide teams finishten zonder problemen. Het werd een mooi en geslaagd weekend. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees dan het verslag van beide teams.

Team 159
Het gemengde team van AV Flakkee startte op zaterdagmiddag om 17.31 uur vanuit Parijs. Prachtig weer, een beetje te warm maar fantastisch voor de niet lopers. Teamcaptain Adrie Bolleman doet verslag: “De eerste blokken verliepen voortvarend en we zaten steeds wat voor op ons schema. Zondagmorgen vroeg in de morgen sloeg het weer om en heeft het behoorlijk geregend. De lopers waren door en door nat. Daarna is het weer erg warm geworden. Voor ons team was het al weer twee jaar geleden dat we in Frankrijk hadden gelopen en ik was weer behoorlijk onder de indruk van het mooie Noord Franse landschap. In Berty, bij het steunpunt Roparun was het weer gezellig als vanouds met soep en een broodje worst. We vorderden prima en de Belgische grens lag al snel weer achter ons. Zondag op maandagnacht sloeg het weer om en bij Temse aangekomen barstte er een hevig noodweer los. We zijn met beide busjes dicht bij de lopers gebleven om bij te hevig onweer snel als schuilplaats te kunnen dienen maar dat was uiteindelijk niet nodig. We hebben wel geluk gehad want in Antwerpen was het een stuk heftiger met hagelstenen zo groot als golfballen. Toen wij daar aankwamen waren er nog stukken weg wit alsof het gesneeuwd had. Aangekomen in Brabant werd het steeds gezelliger langs de route, zoals in Ossendrecht. Ook in de Hoeksche Waard was het heel gezellig en ook Barendrecht was een plezier om door te komen. We zijn prima gefinisht ergens in de middenmoot zoals verwacht met een gemiddelde snelheid van 11,22 km/uur. Iets langzamer dan gepland maar gezien de weersomstandigheden een heel goed resultaat. De sfeer in het team is vanaf het begin uitstekend en gezellig geweest. Dank aan al mijn teamleden die deze Roparun weer tot een succes hebben gemaakt.”

Team 158
Ook team 158 kan terugkijken op een mooie Roparun. Zaterdagmiddag werd eerst team 159 uitgezwaaid, waarna er nog een rondrit door Parijs werd gemaakt. Tijdens deze tour stuitte het team op de Franse president Hollande, die omringd door bodyguards een wandeling langs de Seine maakte. Zwaaiend liep hij langs de bus, die aanmoediging was binnen! Zondagnacht iets na 12 uur vertrok het team als een van de laatste, met een verwachtte gemiddelde snelheid was 13,5 km/uur. De sfeer was goed en in de koelte van de nacht werd er keurig op schema gelopen. Het team liet zich niet uit het veld slaan, ook niet toen er fikse regenbuien met onweer over trokken. Toen ’s ochtends de regen weg was en de zon op kwam werd al snel duidelijk dat het een zeer warme dag zou worden. Met een temperatuur van 29 graden hadden de lopers het zwaar en liep de snelheid iets terug. De grens met België werd gepasseerd. Iets achter op schema maar nog steeds met een enthousiast team gingen de lopers de nacht in. Vermoeidheid, de hitte van de afgelopen dag en het gebrek aan slaap begonnen z’n tol te eisen. Het noodweer rond Antwerpen wat zich eerder had afgespeeld had duidelijk zijn sporen nagelaten: hagelstenen, gedeukte auto’s, afgewaaide takken en straten die blank stonden. In de vroege ochtend werd de Nederlandse grens bereikt. De enthousiaste toeschouwers bij Ossendrecht en Bergen op Zoom deden de lopers zichtbaar goed. De snelheid ging omhoog en steeds meer teams werden ingehaald. Na een geweldige laatste 40km finishte team 158 om 14:43 op het Wilhelminaplein met een gemiddelde snelheid van 13,36 km/uur. Van totaal 328 teams eindigde team 158 hiermee op een zeer knappe 10e plaats.

Op vrijdagavond 20 juni wordt de opbrengst van de Roparun 2014 bekend gemaakt. De bijdrage van team 158 en 159 zal rond de 30.000 euro zijn. Houdt deze site in de gaten voor foto’s en de definitieve opbrengst.