Tussenstand opbrengst van de mini Roparuns na 4 scholen: 7050 euro
woensdag, 28 mei 2014 23:30

7049,72 euro is nu al bijeengelopen door kinderen van basisscholen Het Startblok, De Regenboog, Roxenisse en de Inktvis. En de mini-Roparun is ook al op de Pannebakker, Nobelaer en de JC van Gentschool gelopen, maar de opbrengst moet nog binnenkomen. Klik hier voor foto's van de Nobelaer.

In het bedrag van 7049,72 euro zit ook een gift van C.N.S. De Nieuwe Weg uit Oostvoorne. Een heel mooi bedrag waar we alle kinderen en hun sponsors voor willen bedanken. Met de opbrengst van nog 3 mini-Roparuns te gaan verwachten we een heel mooi eindbedrag!


Mini-roparun
De Mini-roparun is een kleine imitatie van de echte Roparun. In de buurt van een school wordt een parcours uitgezet met een drinkpost, een stempelpost en na afloop een verzorgingspost. Kinderen van de school proberen in 10 minuten zo veel mogelijk rondjes van 100 meter te lopen. In de weken hiervoor zoeken ze sponsors die een bedrag per gelopen rondje willen doneren, of een vast bedrag. Na afloop krijgen ze een mooi certificaat met daarop de geleverde prestatie. Het bij elkaar gelopen bedrag komt ten goede aan de goede doelen van de Roparun, zoals Calando in Dirksland dat de afgelopen jaren regelmatig een bijdrage van de stichting Roparun heeft gekregen.
De mini-roparun wordt in samenwerking met de basisscholen en de RGO-Middelharnis georganiseerd. De leerlingen van de RGO-Middelharnis verzorgen de begeleiding in het kader van hun maatschappelijke stage.