Mini-roparuns basisscholen Goeree-Overflakkee leveren 14.000 euro op
zaterdag, 15 juni 2013 22:00

In de afgelopen 6 weken zijn er op 5 basisscholen op Goeree-Overflakkee mini-roparuns gelopen. Op 7 juni vond de laatste plaats bij De Inktvis in Dirksland. Met het lopen hebben de kinderen het geweldige bedrag van 14.000 euro opgebracht. Lees hier het verslag van Jura van Zwoll.

De mini-roparun is een sponsorloop van de leerlingen van een aantal basisscholen op Goeree-Overflakkee waarbij de opbrengst bestemd is voor het goede doel van de Roparun: de zorg aan mensen met kanker. Bij de echte Roparun liepen dit jaar 328 teams van Parijs naar Rotterdam en van Hamburg naar Rotterdam waaronder twee teams (158 en 159) van de AV Flakkee onder de naam Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners. De mini-roparuns worden in samenwerking met de basisscholen en de RGO-Middelharnis georganiseerd door leden van deze twee Roparunteams. Enige leden zijn bij elke mini-roparun aanwezig. De leerlingen van de RGO-Middelharnis verzorgen de begeleiding in het kader van hun maatschappelijke stage.

Mini-roparun
De mini-roparun is een kleine imitatie van de echte Roparun. Er is een parcours in de buurt van de school uitgezet met een drinkpost, een stempelpost en na afloop een verzorgingspost waar de leerlingen wat lekkers en een pakje drinken krijgen. Tijdens en na het lopen komen de kinderen dus niets tekort. Na afloop krijgen ze bovendien een mooi certificaat met daarop de leverde prestatie. De kinderen willen daarvoor zoveel mogelijk gesponsord worden. De mini-loper moet namelijk in 10 minuten zoveel mogelijk rondjes van 100 m. afleggen op het parcours.

De vijf scholen in 2013
Dit jaar deden er vijf scholen mee aan de mini-roparun : De Bosseschool (Middelharnis), JC van Gentschool (Middelharnis), Startblok (Oude Tonge), Maurits (Dirksland) en De Inktvis (Dirksland).
De eerste mini-roparun vond op 26 april plaats bij de Bosseschool. Deze school had de mini-roparun gecombineerd met de Koningsspelen. Wethouder De Jong verrichtte daarbij de opening. Ondanks de regen was het, zoals elke mini-roparun, een geslaagde dag. De opkomst van moeders, vaders, oma’s, opa’s en belangstellenden was overweldigend. En op de opzwepende muziek van dj Bert Kraaijenbrink werd uitstekend gelopen.
Op 8 mei waren de leerlingen van De Van Gentschool aan de beurt. Gelukkig scheen die dag de zon en kon er een mooi parcours op het sportveld worden uitgezet. De leerlingen hadden een goede warming-up, want ze moesten naar het sportveld wandelen en dat was ook wel te zien, want er werd prima gelopen. De megafoon van Albert Tonnise en het publiek zorgden voor de aanmoedigingskreten en zweepten de lopers op tot ongekende hoogte.
Op 15 mei vertrok het mini-roparunteam naar Oude Tonge om daar het roparun parcours op het schoolplein van Het Startblok uit te zetten. Het met spandoeken versierde schoolplein was omgedoopt tot een echt atletiekstadion. Ook hier weer mooi weer en enthousiaste lopers. Voor elke mini-roparun moet de meester of de juf even een proefrondje lopen onder luide aanmoedigingskreten van de leerlingen en het publiek. Deborah Hampel, directeur , deed  dit op haar hoge hakken in een recordtijd.
Op 16 mei werd het parcours opgebouwd in de stromende regen bij De Maurits in Dirksland. Het team en de leerlingen van De RGO werden in een verblijfsruimte met koffie en thee prima ontvangen  door Annette Evers. Dat was wel nodig, want het was nat en koud. De mini-roparunners trokken zich daar weinig van aan, want ook hier werd weer goed gelopen. Zelfs van de waterpost werd goed gebruik gemaakt.
Op 7 juni vond de laatste mini-roparun plaats bij De Inktvis in Dirksland. Directeur Peter Keuken had de mini-roparun gecombineerd met een braderie die werd verzorgd door ouders en leerlingen. Een leuk plan. Belangstellenden en leerlingen die niet moesten lopen konden de braderie bezoeken. Dit gaf een gezellige drukte. Bovendien scheen de zon volop, zodat de drinkpost overwerk moest verrichten. Ook hier zorgde de muziek weer voor de juiste sfeer. Foto's zijn te vinden op de website van OBS de Inktvis.

Opbrengst
De mini-roparuns waren alle weer zeer geslaagd. De leerlingen liepen weer voor wat ze waard waren en zij zorgden bovendien voor een opbrengst van ruim 14.000 euro. Het exacte bedrag is nog niet bekend, omdat de opbrengst van De Inktvis nog niet binnen is. Een fantastische prestatie van de scholen, de juffen, de meesters en bovenal de leerlingen. De roparunteams van de AV Flakkee danken jullie daar hartelijk voor. Bezoek ook eens www.roparunflakkee.nl voor informatie over de roparun en de mini-roparun.