Roparun brengt 5,5 miljoen euro op, met 35.000 euro van de TMRunners
zondag, 09 juni 2013 23:00

De 22e editie van de Roparun heeft 5.520.806 euro opgebracht. Dat werd op vrijdagavond 7 juni bekendgemaakt. De 2 teams van AV Flakkee, de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners, haalden dit jaar 35.000 euro op en leverden daarmee een behoorlijke bijdrage aan de opbrengst.

Het geld is bestemd voor goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker, zoals hospice Calando in Dirksland. 328 Teams liepen tijdens het Pinksterweekend (18-20 mei) in estafette in twee dagen vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam.

Het gemengde team van AV Flakkee (team 159) startte op zaterdagmiddag vanuit Hamburg. Om op tijd in Hamburg aan te komen moest het team zaterdag om 05:00 uur al vertrekken uit Melissant. Vanaf de start ging alles heel voortvarend. Het team kwam direct in de juiste “flow” terecht die tot aan de finish werd vastgehouden. Het leek wel een geoliede machine die in een overigens geweldige sfeer van A naar B ging. Op 2 lekke banden na verliep de run zonder problemen of blessures. Uiteindelijk finishte het team ruim een uur eerder dan gepland, met een gemiddelde snelheid van 11,6 km/uur. Niet alleen de lopers zorgen voor zo’n prima prestatie uiteraard, het hele team functioneerde fantastisch. Teamcaptain Adrie Bolleman: “Ik heb het als een zeer geslaagde Roparun ervaren waarbij we het ondanks het niet zo mooie weer allemaal goed naar onze zin hebben gehad. Daarnaast zorgden het nieuwe Roparun steunpunt in Kluse en nog wat andere doorkomsten met het nodige entertainment voor een stuk gezelligheid dat vorig jaar nog ontbrak op de route vanuit Hamburg.”

Op een bijna verlaten terrein startte team 158 zondagochtend om half 6 vanuit Parijs. Samen met 2 andere snelle teams mochten ze als laatste vertrekken om onderling te gaan strijden voor de titel van ‘snelste team’. De Flakkeeers kozen voor een behoudende start in eigen tempo en lieten de snel gestarte concurrentie gaan. Al snel werd het gat met de 2 koplopers groter. Dit verschil kon in het tweede deel van de wedstrijd niet meer goedgemaakt worden, zodat het team op een knappe 3e plaats eindigde met een gemiddelde van 15,6 km/uur. In de laatste 15 km perste het team er nog een geweldige eindsprint uit. De snelheid liep op naar 19 km/uur, waarmee ‘het brons’ veilig gesteld werd. De 22e Roparun vanuit Parijs gaat de boeken in als ‘extreem nat’. Vanaf de start in Parijs tot de Belgische grens viel de regen constant met bakken uit de hemel. En ook vanaf de Nederlandse grens was het nat en koud, wat enorm veel doorzettingsvermogen vereiste van de lopers en fietsers. Door de perfecte ondersteuning van het hele team en de geweldige teamgeest kon deze prachtige teamprestatie neergezet worden.

Kijk voor foto’s van de teams op de fotopagina van deze website.