Leerlingen basisschool d'n tuun halen 1052 euro op voor de Roparun
dinsdag, 23 oktober 2012 23:00

Op maandag 22 oktober mocht Jura van Zwoll namens de Roparunteams van de Tieleman Keukens - N. Mijnders runners een cheque van 1052,05 euro in ontvangst nemen. Dit fantastische bedrag is bij elkaar gebracht door de leerlingen van basisschool d’n tuun uit Middelharnis, tijdens de mini-Roparun op hun school.

 

UITREIKING CHEQUE
De leerlingen van basisschool d’n tuun uit Middelharnis hebben op 6 juni jl., voorafgaande aan hun sportdag, op het veld en de atletiekbaan van AV Flakkee de mini-roparun gelopen. En hoe! Zij hadden om te beginnen veel sponsors gezocht die bij een goede prestatie veel sponsorgeld moesten uitbetalen. Zij liepen daardoor goed en erg snel, wat uiteindelijk resulteerde in het fantastische sponsorbedrag van 1052,05 euro. Jura van Zwoll mocht op maandag 22 oktober namens de Roparunteams van de ‘De Tieleman Keukens- N. Mijnders- runners’ een cheque met dit bedrag tijdens een feestelijke bijeenkomst in ontvangst nemen. Luuk Rentes uit groep 6 heeft deze cheque namens alle leerlingen overhandigd. Een prachtige prestatie van het team en de leerlingen van d’n tuun. Dhr. van Zwoll dankte hen daarvoor dan ook hartelijk.

ROPARUN
De echte Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Er doen 325 teams mee waaronder twee van de atletiekvereniging AV Flakkee onder de naam: Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners. Elk team bestaat uit 26 personen: 8 lopers, 4 fietsers, 4 chauffeurs, 4 kaartlezers, 3 fysio’s/masseurs, 2 mensen voor de verzorging en de teamcaptain. Deze ploeg is twee nachten en twee dagen in touw om de afstand Parijs-Rotterdam en sinds vorig jaar Hamburg- Rotterdam hardlopend te overbruggen. De lopers doen dit in estafettevorm en de rest van het team ondersteunt hen daarbij. Dit doen zij om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de kankerbestrijding onder het motto: “Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“. Op ons mooie eiland krijgt bijvoorbeeld elk jaar Calando een bijdrage van de Roparun. Om zoveel mogelijk geld op te halen organiseren de teams van AV Flakkee elk jaar een aantal acties, waaronder een spinning-marathon, een verloting, de collecte en ook de mini-roparun voor basisscholen.

 

MINI-ROPARUN VOOR BASISSCHOLEN
Elk  jaar doen er acht basisscholen op Goeree Overflakkee mee om geld in te zamelen voor het goede doel: de kankerbestrijding. De mini-roparun wordt dan ook mede georganiseerd door de AV-Flakkee-runners met ondersteuning van de leerlingen uit de hoogste klassen van het RGO – Middelharnis die dit doen in het kader van hun maatschappelijke stage. De kinderen die meedoen aan de mini-roparun moeten zoveel mogelijk gesponsord worden voor hun te leveren prestatie. Tijdens de mini-roparun wordt de echte roparun zoveel mogelijk gekopieerd. Er is een drinkpost, een stempelpost, een start-en finishdoek, spandoeken, iemand die het startschot geeft en ook publiek dat de lopers komt aanmoedigen.
De mini-roparun werkt als volgt :
- De mini-loper moet in 10 minuten zoveel mogelijk rondjes van 100 m. afleggen op een uitgezet parcours
- De mini-loper gaat daarvoor op zoek naar sponsors. De sponsor geeft op een inschrijfformulier aan hoeveel geld hij per ronde wil sponsoren. Elke ronde wordt genoteerd op een stempelkaart. Hij kan ook een vast bedrag sponsoren.