De TMRunners schrijven 2 teams in voor de Roparun 2013
maandag, 22 oktober 2012 19:00

De Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners hebben twee teams ingeschreven voor de komende editie van de Roparun, die op 18 mei in Parijs en Hamburg van start zal gaan. De teams zullen vanuit dezelfde plaats starten als in 2012: het gemengde team vanuit Hamburg en het herenteam uit Parijs. Een korte terugblik op 2012:

Voor het herenteam liep de route vanuit Parijs door een zeer warm Noord Frankrijk, daar was even geen gebrek aan zomer! Voor sommigen werd de warmte te veel waardoor ze even een stapje minder moesten doen. Gelukkig konden anderen dit opvangen waardoor we uiteindelijk toch nog een vrij hoog tempo konden aanhouden. Eenmaal aangekomen in Nederland was het daar een stuk minder warm. Alle lopers konden goed herstellen en dus werd een mooie eindsprint ingezet waaraan alle 8 de lopers mee konden doen. De totale gemiddelde snelheid kwam uit op 15,2 km/uur, goed voor de 4e plaats. Over het geheel genomen was er een tevreden gevoel. Juist ook omdat de sfeer in het gehele team bij deze editie als bijzonder gezellig was ervaren.

Voor het gemengde team was deze eerste editie vanuit Hamburg extra spannend omdat er gedurende de gehele voorbereiding veel onduidelijkheden waren over de route. Gelukkig bleken “onze” routes van een gedegen kaliber waardoor we nauwelijks verkeerd gelopen zijn. Een lastig punt was ook om zaterdagmorgen, de dag van de start, zo laat mogelijk te vertrekken vanuit Melissant om er voor te zorgen van nog zo veel mogelijk nachtrust te kunnen genieten en op tijd te zijn voor de start. Omdat we door de organisatie waren ingepland om op maandagmiddag pas om 16.30 uur te finishen hoefden we die morgen niet al te vroeg te vertrekken. Dat had weer als nadeel dat bij de minste of geringste tegenslag we wel heel laat op de Coolsingel zouden finishen, wat dan ook is gebeurd. Per saldo wel een heel gezellige eerste roparun vanuit Hamburg waarbij het team een geweldige prestatie heeft geleverd! We eindigden op een verdienstelijke 20e plaats met een gemiddelde snelheid van 11.69 km/uur. In totaal waren we 48 uur, 11 minuten en 12 seconden onderweg. De editie 2013 gaan we voor onze supporters proberen wat vroeger op de Coolsingel te finishen. Dat zal ten koste gaan van een stukje nachtrust waardoor  we weer voor een “stevige”uitdaging staan!