Roparun 2012 afgesloten met een opbrengst van 30.000 euro
vrijdag, 01 juni 2012 20:00

De Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners kunnen dit jaar een bedrag van 30.000 euro overmaken aan de stichting Roparun. Een geweldig bedrag, dat in de maanden voorafgaand aan de Roparun opgehaald is via sponsoring en diverse inzamelacties.

Afgelopen pinksterweekend werd de 21e editie van de Roparun gelopen. 325 Teams gingen vanaf zaterdagmiddag 26 mei hardlopend van start in Parijs en Hamburg om op maandagmiddag 28 mei te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Het werd een geslaagde editie waarin bijna alle teams met succes de sportieve uitdaging aangingen met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker. Ook de twee Flakkeese teams van de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners haalden de eindstreep.

Het team wil daarom sponsoren, vrijwilligers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit resultaat van harte bedanken!

Team 159 liep de nieuwe route vanuit Hamburg en hielden daar (net als de meeste andere teams) een goed gevoel aan over. De route was mooi, maar doordat de Roparun niet bekend is in Duitsland stonden er niet veel toeschouwers langs de kant. Leuk was het weerzien met de eigenaren van een café langs de route in Duitsland, die het team tijdens een routeverkenning een paar maanden geleden had leren kennen. Op het terras van het café werden de Roparunners fanatiek aangemoedigd; en dat ’s nachts om 03.00 uur… Het werd een prima Roparun voor team 159. Er werd goed gelopen en iedereen heeft het goed naar z’n zin gehad. Wel jammer dat een aantal teamleden niet helemaal fit waren. Desondanks werd de 550 km lange tocht met een gemiddelde snelheid van 11,7 km/uur afgelegd, wat een prima prestatie is.

Team 158 startte zondag vroeg in de ochtend vanuit Parijs als 3e snelste team. Net als andere jaren ging het team voor een snelle tijd. In de eerste 150 km zat de gang er goed in en werd er sneller gelopen dan gepland, totdat de warmte roet in het eten gooide. Zondagmiddag steeg de temperatuur plaatselijk tot boven de 30 graden wat serieuze problemen veroorzaakte. Eén loper ging naar de grond door warmtestuwing en kon slechts op halve kracht door. Een andere loper kon geen snelheid meer maken door kortademigheid, veroorzaakt door de hoge concentratie pollen. Pas vanaf Dinteloord ging het weer ‘draaien’ zoals het moest en schoot de snelheid omhoog om uiteindelijk op een gemiddelde van 15,2 km/uur uit te komen. Dit was goed voor een 4e plaats, waar het team achteraf nog best tevreden over is.

Wat de Roparun 2012 in totaal heeft opgebracht wordt op vrijdag 15 juni tijdens de Roparun slotavond bekend gemaakt.
Kijk voor foto’s van de beide teams op de fotopagina.