Eerste mini-Roparun van 2012 in Melissant een groot succes
donderdag, 26 april 2012 21:20

Zoals ieder jaar organiseren de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners mini-roparuns voor basisscholen op Goeree-Overflakkee. Woensdagochtend 11 april was de eerste mini-roparun van 2012 op het terrein van v.v. Melissant. De basisscholen Roxenisse en De Regenboog uit Melissant hadden de eer om als eerste te starten.

Het doel van de mini-Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de zorg aan mensen met kanker, op ons eiland voor o.a. Calando. De leerlingen zoeken voor hun ‘run’ sponsors en proberen in 10 minuten op een parcours van 100 meter zo veel mogelijk sponsorgeld te verdienen.

In tegenstelling tot voorgaande dagen scheen de zon uitbundig en het veld lag er prima bij. De vrijwilligers van de voetbalvereniging Melissant waren er al vroeg bij om het mini-roparunteam bestaande uit Sjaan Tieleman, Jura van Zwoll en 12 leerlingen van de RGO uit Middelharnis te ontvangen en bij te staan. De leerlingen doen dit in het kader van hun maatschappelijke stage. Zoals bij iedere mini-roparun moest eerst het parcours van 100m worden opgebouwd. Daarna de drinkpost, stempelpost en jurytafel waar de certificaten worden geschreven. Langs het parcours moesten spandoeken, start- en finishdoek worden opgehangen. Een behoorlijke klus die door de RGO-leerlingen prima werd uitgevoerd.

Om 9.30 uur was het dan zover. De leerlingen van groep 1 van beide scholen mochten beginnen, maar pas nadat de juffrouwen onder luid gejuich het parcours hadden verkend. Luid aangemoedigd door de vele ouders, oma's en opa's gingen de leerlingen van start. Een echte startklok gaf de tijd aan. Elke ronde moest er gestempeld worden bij de stempelpost. Aangemoedigd door het publiek ging de groep uiteraard veel te snel van start. Gelukkig was er de drinkpost waar de lopers wat konden drinken en wat op adem konden komen. Geïnspireerd door hun kinderen liepen sommige ouders ook een rondje met hun kinderen mee. Na precies 10 minuten was de run ten einde. Elke leerling was moe, maar voldaan. Na afloop werden de stempelkaarten ingeleverd, het zakje snoep, het drinken en de certificaten in ontvangst genomen en mocht men de volgende groep aanmoedigen en daarna terug naar de klas. In de loop van de ochtend liep elke groep op deze manier zijn mini-roparun. Valt nog te vermelden dat meester Cor Both een aantal rondjes met een leerlinge met een been in het gips op zijn rug heeft gelopen! De komende dagen gaan de leerlingen met hun stempelkaart of certificaat bij hun sponsors langs om het sponsorgeld te innen. Zij leveren daarbij een fantastische bijdrage aan het goede doel.

Na afloop werd alles netjes opgeruimd door de RGO-leerlingen om alles later weer op te bouwen bij de volgende mini-roparuns voor basisscholen.

De data van de volgende mini-roparuns zijn:
27 april: Stellegors, Stellendam
10 mei: Prins Maurits, Dirksland
16 mei: JC van Gent, Middelharnis
22 mei: Startblok, Oude Tonge
23 mei: Daltonschool, Middelharnis
6 juni: D'un Tuun, Middelharnis

Foto’s (indien beschikbaar) zullen zo snel mogelijk na de mini-Roparuns te zien zijn op deze website.