Record opbrengst Roparun 2011: 4,9 miljoen euro PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
zaterdag, 25 juni 2011 10:00

Vrijdag 24 juni is tijdens de traditionele slotavond de opbrengst van de Roparun 2011 bekend gemaakt. De opbrengst van de twintigste editie is uitgekomen op 4.901.078 euro. Het bedrag is bijna drie ton hoger dan de opbrengst van vorig jaar en daarmee de hoogste jaaropbrengst van de Roparun ooit.

Peter van der Noord, voorzitter van Stichting Roparun Palliatieve Zorg: “Het is fantastisch dat er weer zo’n mooi bedrag is opgehaald voor zorg aan mensen met kanker. En wat het helemaal bijzonder maakt, is dat met eenzelfde aantal teams de opbrengst toch weer hoger is dan vorig jaar. Hulde aan iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt”. De opbrengst van deze editie is overigens de hoogste jaaropbrengst van de Roparun ooit.
Tijdens de slotavond zijn ook de teams met de hoogste opbrengsten gehuldigd. Eerste werd Team 252 ‘Orangeheroes’ uit Utrecht met een bedrag van 126.277 euro. Tweede werd Team 1 ‘Haste4Life’ uit Halsteren met een bedrag van 101.111 euro en derde Team 2 ‘Stichting Hoeksche Waard Runners’ uit de Hoeksche Waard met een bedrag van 90.151 euro. Aan de Roparun van 2011 deden in totaal 275 teams mee.

Zoals altijd vond de Roparun plaats tijdens het Pinksterweekend met de start op zaterdag in Parijs en de finish op maandagmiddag in Rotterdam. Volgend jaar start de Roparun naast Parijs, ook in Hamburg. Jacco Zanstra, voorzitter van Stichting Roparun Evenementen: “We zijn erg tevreden over het verloop van deze twintigste editie. Er waren weinig incidenten en het weer was voor de deelnemers over het algemeen heel goed. Ik kijk erg uit naar 2012. Want doordat we volgend jaar ook vanuit Hamburg gaan starten, hebben we 50 startplaatsen extra beschikbaar voor nieuwe teams. En dat is maar goed ook want we hebben nog steeds een wachtlijst van teams die willen deelnemen”.

In 2012 vindt de Roparun plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 26 mei in Parijs én in Hamburg, en de finish op maandag 28 mei (Tweede Pinksterdag) op de Coolsingel in Rotterdam. Aan de editie van 2012 kunnen in totaal 325 teams deelnemen (275 vanuit Parijs en 50 vanuit Hamburg).

De Roparun is een estafetteloop van ruim 520 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. In totaal is er, in de afgelopen twintig edities, meer dan 45 miljoen euro bijeengelopen.

Laatst aangepast op zondag, 25 september 2011 18:59