Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners halen 30.000 Euro op Afdrukken E-mailadres
zaterdag, 18 juni 2011 09:00

De Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners kunnen dit jaar een bedrag van 30.000 Euro overmaken aan de stichting Roparun. Een geweldig bedrag waarvoor het team alle sponsoren, vrijwilligers en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit resultaat van harte bedanken!

Afgelopen pinksterweekend is de 20e editie van de Roparun gelopen. 275 Teams gingen vanaf zaterdagmiddag 11 juni hardlopend van start in Parijs om op maandagmiddag 13 juni te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Het werd een geslaagde editie waarin alle teams met succes de sportieve uitdaging aangingen met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker. Ook de twee Flakkeese teams van de Tieleman Keukens – N. Mijnders Runners haalden de eindstreep en konden kort daarna bekend maken het bedrag van 30.000 Euro t.b.v. de Roparun te hebben ingezameld.

Beide teams kunnen terugkijken op een mooie Roparun. Bijna alle lopers, fietsers en begeleiders kwamen zonder ongelukken of blessures over de finish. Bijna alle, want Jan Oorbeek, chauffeur uit het gemengde team moest op maandagochtend helaas ziek de run verlaten. Maandagavond ging het gelukkig alweer een stuk beter met hem. Met de wind in de rug en met ideale temperaturen om hard te lopen liepen beide teams sneller dan vooraf gedacht. En ondanks dat het minder zonnig was dan voorgaande jaren werden de teams ook dit jaar weer massaal aangemoedigd langs de route. Met als hoogtepunt Zele, Antwerpen, Ossendrecht, Bergen op Zoom en Barendrecht waar honderden feestende toeschouwers de vermoeide lopers hartstochtelijk naar de finish schreeuwden.

Het gemengde team 159 startte zaterdagavond om 18:46. Die zaterdag was kaartlezer Cock van der Brugge jarig en hij trakteerde op zelfgebakken taart uit eigen winkel. Misschien daarom wel kwam het tempo er goed in en finishte het team als 99e. Dit was met een gemiddelde snelheid van bijna 12 km/uur sneller dan verwacht. En er was nog meer te vieren: Het was alweer de 10e Roparun voor Sjaan Tieleman, Jan Oorbeek en Jan Ruitenberg. Even was er een beetje paniek, toen net in Antwerpen loopster Wilma kwijt was en niet te traceren of te bellen. Uiteindelijk bleek ze op het parcours samen met Bianca aan het lopen/fietsen te zijn, tot aan de afslag Ekeren waar ze werden gespot door chauffeur Arie. Gelukkig maar, niets aan de hand.

Het herenteam 158 startte zondagochtend om 5:30 als laatste met de hoogst opgegeven snelheid van alle deelnemende teams. Het team, dat vorig jaar nog als snelste finishte, was daarmee één van de kanshebbers om ook dit jaar als snelste team te finishen. Zonder gebak, maar wel met een jarige loper (Marco Volmer) startte het team op een compleet verlaten startterrein. Vanaf het begin zat het tempo er goed in en snel werd duidelijk dat er harder gelopen werd dan het vooraf gemaakte schema. In België werd er even verkeerd gelopen. Door een ontbrekend plaatsnaambord werd een afslag over het hoofd gezien. Gevolg: 3km verkeerd gelopen en 10 minuten vertraging. Ook dat is de Roparun. Uiteindelijk finishte het team met een zeer fraai gemiddelde van 16,1 km/uur als 3e snelste team op slechts 4,5 minuut van de nummer 2 (team 14). Team 9 Cegelec Runners uit Vlissingen werd met afstand het snelste team van de Roparun 2011.

Wat de Roparun 2011 in totaal heeft opgebracht wordt op 24 juni as tijdens de Roparun slotavond bekend gemaakt.