Volg team 158 en 159 tijdens de Roparun via onze website Afdrukken E-mailadres
zondag, 05 juni 2011 23:20

Stem op 11-13 juni af op roparunflakkee.nl. Want tijdens de Roparun zal de homepage van onze website omgevormd worden tot hèt startpunt om de verschillende media te volgen die de Roparun in beeld zullen brengen. Overzichtelijk en gemakkelijk: u hoeft maar 1 link te onthouden.

Team updates via Twitter
Team 158 zal live verslag doen van de Roparun 2011 d.m.v. korte berichten met foto’s via Twitter. De reis naar Parijs, de sfeer op het startterrein, de start van team 159 en 158 en de doorkomsten in de verschillende dorpen en steden: volg het allemaal via het twitter venster op deze website.

Roparunlive.nl
Deze website van de organisatie van de Roparun laat op een kaartje zien waar de teams zich op de route bevinden. Op de route zijn 12 checkpoints waar een officiële tijdregistratie plaatsvindt. Deze doorkomsten worden op roparunlive.nl opgenomen zodat u de voortgang van alle teams zo goed mogelijk kunt volgen. Ook de snelheid, positie en verwachtte finishtijd zijn overzichtelijk in een tabel te zien.

‘Roparun en Route’
Ook dit jaar gaan de vrijwilligers van de Roparun samen met Omroep Brabant mee op de route om zoveel mogelijk in beeld te brengen. In het programma 'Roparun en Route' komt straks alles aan bod; hoe het de teams vergaat, de sfeer onderweg, de donkere nachten. Maar er is natuurlijk ook aandacht voor hoe de teams al dat geld weer bij elkaar brengen en waar het naartoe gaat. Natuurlijk wordt er ook stilgestaan bij het jubileum van de Roparun. De 20e editie alweer! Een mooie gelegenheid om beelden uit de oude doos te halen. En bij de finish op de Coolsingel wordt weer gelachen en gehuild. De programmering is als volgt:

Zaterdag  11 juni vanaf 19:00 uur : De start in Parijs
Zondag     12 juni vanaf 19:00 uur : De lange tocht door Frankrijk en België
Maandag 13 juni vanaf 15:00 uur : De finish op de Coolsingel

Op de website van Omroep Brabant wordt dagelijks live verslag gedaan van de run. Op de website van de stichting Roparun zal op maandag van 12:00 tot 18:00 uur de finish van alle teams non-stop live worden uitgezonden. Ook in de maanden daarna kunnen teams hun eigen finish hier terug zien.

Roparun radio
Al sinds de eerste Roparun in 1992 doen vrijwilligers van verschillende lokale radiostations live verslag via roparunradio.nl. Elk jaar sluiten zich weer nieuwe omroepen bij dit initiatief aan, zoals Omroep Tholen en de omroep uit het Belgische Zele. Wie wil weten hoe Roparunradio wordt gemaakt, kan het hele Pinksterweekend komen kijken bij de Glazen studio van Roparunradio. De studio komt voor het gemeentehuis van Barendrecht te staan en alle 72 uren van de radio marathon worden er live vandaan gemaakt en uitgezonden.

Verwachtte start en finishtijden van de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners
Start gemengde team 159 : zaterdagavond om 18.46 uur
Start herenteam 158          : zondagochtend om 5.30 uur

Beide teams hopen maandagmiddag rond 15:00 te finishen op de Coolsingel in Rotterdam